Liberia: Fredsprisvinneren som forsvarer homofilforbud

The Guardian er en britisk avis som er ganske god på å følge homorettigheter verden rundt. Og den lot heller ikke muligheten gå fra seg da de fikk intervju med nobelprisvinner (og liberisk president) Ellen Johnson Sirleaf og den tidligere britiske statsministeren Tony Blair samtidig. Reporter Tamasin Ford stilte konkrete spørsmål til begge, som begge kom dårlig ut av.

Johnson Sirleaf slo kategorisk fast at hun ikke vil undertegne noen lov som avkriminaliserer homoseksualitet i landet. «Vi har visse tradisjonelle verdier i vårt samfunn som vi ønsker å bevare», sa hun, uten å bli konfrontert med hvem «vi» er i den setningen.

Så ble Blair konfrontert med denne påstanden og minnet om Ban Ki-moons uttaleser til støtte for homorettigheter. Hvilket råd ville han gi Johnson Sirleaf? Han nektet ganske enkelt å svare på spørsmålet, og mente at han kunne begrense seg til å snakke om energi, veier, jobber og sånt. (Queerty)

En av mange som er provosert over uttalelsene til Johnson-Sirleaf, er miljø- og utviklingsminister Erik Solheim: «Jeg blir provosert at slike holdninger fortsatt finnes. Dette er gammeldagse holdninger vi ikke kan godta. […] Menneskerettighetene gjelder alle. Vi kommer selvfølgelig til å ta opp dette med Liberia og presidenten». (Vårt Land)

Statssekretær Gry Larsen i UD sier at «Vi vil ta opp lhbt-rettigheter med Liberia på nytt etter uttalelsene fra president Johnson Sirleaf». Mens direktør Geir Lundestad ved Nobelinstituttet lakonisk kommenterer saken slik: «Det finnes ingen perfekte fredsprisvinnere, og enkeltuttalelser får stå for deres egen regning». (Blikk)

Andre nylige nyhetssaker fra Liberia:
AP: Liberia considers 2 anti-gay proposals
Behind the Mask: LGBT activist writes open letter to Liberian Nobel prize winner
Behind the Mask: Liberia’s president reportedly plans to veto anti-same sex bill

Dette innlegget ble publisert i Afrika, Nyheter og merket med , , . Bokmerk permalenken.

1 svar til Liberia: Fredsprisvinneren som forsvarer homofilforbud

  1. Khine sier:

    Hei liker det du skriver, send inn innleggene dine til førstesiden min , og bli med i topplisten så får du flere som kommenterer:)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s