Danmark: Skal homsesteder forbeholdes homofile?

I Danmark har det dukket opp en diskusjon om hvem som skal få komme inn på homsesteder, etter at et heterofilt par ble kastet ut fordi de kysset og oppførte seg «provoserende», skriver blant andre VG. Skal homosteder være tolerante plasser hvor alle får adgang, eller bør homsestedene få lov til å sikre at det for eksempel er et flertall av homofile på homsestedene.

Det er vel hovedsakelig to hovedgrunner til at det finnes egne homsesteder: at homser historisk sett ikke har vært velkomne på andre steder (ved at de for eksempel har blitt kastet ut hvis de har kysset og oppført seg «provoserende») og fordi homser ønsker å kunne gå på et utested hvor de fleste er homser, slik at «treffprosenten» når vi prøver å finne oss en partner er større enn hvis man prøver seg på et tilfeldig utested.

«I en periode var 65 til 70 prosent av gjestene heterofile, og det er for mye», sier Camilla Lantz, eier av utestedet Cosy Bar, ifølge VG. Det vil nok være mulig å opprettholde et tolerant miljø på denne måten, men at folk på sjekker’n ønsker seg mer «rene» homsesteder, er vel ikke så rart.

Panbladet illustrerer de to synspunktene ved å gjengi sitater fra nettdebatter:


Jeg har pludselig mistet lysten til at feste og bruge penge på stedet. Kender I lugten af manglende accept, manglende tolerance og mangel på mangfoldighed? Den lugter ikke godt. Heller ikke hos jer.

Synes det er fantastisk at man kan tage sine venner, og for mange bøsser, især veninder med i byen, men fuck hvor er det dog irriterende at hver eneste bøsse efterhånden skal ha mindst 4 veninder med, der brænder for at vise hvor fordomsfrie de er. Det kedelige opstår så når pigernes “dates” ankommer, for så er der dømt fuldt hetero hus, og vi pludselig er “irriterende” på vores eget sted. Lad os ta homobarene tilbage, og indføre en kvote på 1 fag-hag gæst pr. bøsse.

Dette innlegget ble publisert i Europa, Nyheter og merket med , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s