USA: President Obama støtter homoekteskap

I et intervju med ABC News i går sa USAs president Barach Obama for første gang at han støtter homoekteskap. «Det er viktig for meg å understreke at jeg mener at sammekjønnspar bør få lov til å gifte seg.»

Kommentaren kommer bare tre dager etter at Obamas visepresident Joe Biden uttalte at han støttet homoekteskap.

Den kjente homofile kongressmannen Barney Frank uttalte at han var glad for uttalelsene, men minnet om at det store gjennombruddet var da presidenten bestemte at han ikke ville forsvare DOMA (Defence of Marriage Act) i retten. DOMA nekter føderale myndigheter å anerkjenne ekteskap mellom folk av samme kjønn, og det pågår rettsaker for å få den kjent grunnlovsstridig. (Advocate)

Presidenten sier imidlertid i intervjuet at han fortsatt mener at det bør være opp til delstatene å ta stilling til saken. Dermed er det ikke duket for noe forsøk på å få til en felles ekteskapslovgivning på føderalt nivå. Og hva verre er: dette tyder på at presidenten ikke mener at homofiles rettigheter er beskyttet av grunnloven, slik de som kjemper mot Proposition 8 i California har argumentert med. (Box Turtle Bulletin)

Likevel har uttalelsene til Obama stor symboleffekt.

Motkandidaten i presidentvalget til høsten, Mitt Romney, holder seg som ventet til republikanernes politikk: «Min posisjon i forhold til homoekteskap er den samme som, vel, fra starten av, og det er at ekteskap er et forhold mellom en mann og en kvinne». (Dagbladet)

Dette innlegget ble publisert i Amerika, Nyheter og merket med , . Bokmerk permalenken.

1 svar til USA: President Obama støtter homoekteskap

  1. Tilbaketråkk: Oppsummering av 2012 | Homonytt fra hele verden

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s