Malawi: – Homoforbudet skal oppheves

I en tale til parlamentet har Malawis president Joyce Banda sagt at hun går inn for å fjerne forbudet mot homoseksualitet. Hun bekrefter dermed de noe kryptiske signalene fra landets justisminister i desember. Banda tok over som president i april etter at forgjengeren, Bingu wa Mutharika, døde.

Malawi har opplevd press fra sine støttespillere, spesielt Storbritannia, for å fjerne homoforbudet, og utspillet nå tolkes som en del av et forsøk på å blidgjøre dem for å få mer bistand. Det er imidlertid ikke sikkert at hun vil få med seg parlamentet på en slik lovendring. (BBC)

Dette innlegget ble publisert i Afrika, Nyheter og merket med , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s