Norge: Prøysen nedvurderes fortsatt

En av Norges største kunstnere, Alf Prøysen, skal feires i 2014 – da er det 100 år siden han ble født. Men Kulturdepartementet og Nasjonalbiblioteket synes ikke han er stor nok til å få en nasjonal feiring på linje med Bjørnson og Ibsen.

«Prøysen fikk folkets kjærlighet mens han levde, men ikke mye offisiell heder. At den offentlige Norge fremdeles slår døren igjen for vår store dikter, kom uventet», sier Jan Erik Vold til Hamar Arbeiderblad. Han reagerer kraftig på det offisielle Norges fortsatte nedvurdering, og mener at Prøysen bør sammenliknes med størrelser som Carl Michael Bellman, Petter Dass og Henrik Wergeland.

Kanskje er det fortsatt Prøysens folkekjære barne- og høytidssanger som får lov til å skygge for de andre sentrale delene av hans forfatterskap?

Se også:
Hamar Arbeiderblad: Ingen nasjonal feiring

Dette innlegget ble publisert i Europa, Nyheter og merket med , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s