Ukraina: Homo-«propaganda»-lov kan vedtas denne måneden

Ukraina kan bli det neste landet som vedtar lover som forbyr «homopropaganda» – det vil i praksis si all opplysningsvirksomhet om homoseksualitet og alle forsøk på å motarbeide diskriminering mot homofile. Lovforslagets tilhengere snakker om at formålet er å skjerme barna fra skadelig påvirkning fra homofile. Går lovforslaget gjennom, vil demonstranter for homorettigheter kunne få bøter på 100-700 månedslønner og – hvis det gjentar seg – fengsel i 3-5 år.

Arnfinn Nordbø er i Ukraina for å protestere mot lovforslaget, etter at han var med på å overlevere underskrifter til den ukrainske ambassaden i Oslo sammen med LLH, Skeiv Ungdom og Amnesty International. (Aftenbladet) Han rapporterer på sin facebookside at det nå er to uavhengige lovforslag, nummer 10290 og nummer 8711, som er på vei gjennom parlamentet. Nummer 8711 kan bli behandlet mellom 19. og 22. juni.

I mai måtte Prideparaden avlyses fordi politiet ikke kunne stille med nok mannskap til å garantere paradens sikkerhet. (Alligatorill). Lederen for Gay Forum of Ukraine ble banket opp, og bilder av volden har gått verden rundt. (QX.se.

Fotball-EM i Polen og Ukraina starter i dag. Det vil vise seg om Fotball-EM vil bidra til internasjonal interesse for Ukraina som kan avverge loven, eller om fotballen snarere vil ta oppmerksomheten vekk fra homofobien.

Les også:
Kyiv Post: Image problems grow for Ukraine as Euro soccer nears
Dagbladet: Ukraina vil forby «propaganda om homoseksualitet»
Global Voices Online: Ukraine: Homophobic Legal Initiatives in Sync with Public Attitudes
The Independent: England fans warned after gay pride parade is ambushed by 500 ultra-right hooligans in Ukraine
Towleroad: Ukrainian Gay Activist Beaten As Media Looks On
Kyiv Post: Gay pride parade in Kyiv cancelled
Care2: Ukraine MPs Want to Ban ‘Promotion’ of Homosexuality
LGBT Asylum News: The national peculiarities of homophobia in Ukraine

Dette innlegget ble publisert i Europa, Nyheter og merket med , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s