New Zealand: Kan få felles ekteskapslov

Et privat lovforslag som er lagt fram for parlamentet på New Zealand foreslår å fjerne diskriminering av homofile når det gjelder ekteskap. Lovforslaget kan komme opp til behandling i august.

Visestatsminister Bill English (National Party) sier at lovforslaget «ikke er så viktig» og mener at partnerskap holder, mens statsminister John Key (NP) kan tenkes å stemme for. Arbeiderpartiets David Shearer sier at han tror lovforslaget kan få flertall.

NPs ungdomsparti er for også for – «[Young NP] tror på frihet og like muligheter for alle Kiwier og vår generasjon er enige.»

Maoripartiets Tariana Turia stemte mot partnerskapsloven i 2004, men sier at hun nå kan komme til å stemme for. «Jeg mener at så lenge barn har de beste foreldrene de kan ha, så er det det viktigste, uavhengig av seksualitet», sier hun.

Mange andre ledende politikere, derimot, sier at de ikke har tatt stilling, og at de fokuserer på New Zealands økonomiske situasjon. (Stuff.co.nz)

Eventuelle faste lesere har nok lagt merke til at denne bloggen har vært litt skrantende i sommer – dette skyldes stort sett en lengre utenlandsreise. Jeg har ambisjoner om å oppsummere noen av sommerens homonyheter i egne innlegg, og for øvrig ha jevnlige innlegg i tida som kommer.

Dette innlegget ble publisert i Nyheter, Oseania og merket med , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s