Norge: Monsen fikk ikke saken opp i Strasbourg

Ifølge et leserinnlegg fra Jan Pedersen i Norge IDAG har Nina Karin Monsen (med flere) nå fått beskjed fra menneskerettighetsdomstolen i Strasbourg om at deres sak mot Norge ikke kommer opp der.

Bakgrunnen for saken er at Monsen med flere følte at det var urettferdig og diskriminerende at deres ekteskap ble automatisk ble overført til den nye, felles ekteskapsloven, mens folk som tidligere hadde partnerskap fikk velge om de ville gjøre om til ekteskap. (Den juridiske begrunnelsen er enkel: de som tidligere hadde partnerskap ville oppleve juridiske endringer ved å gjøre om til ekteskap, mens de som tidligere hadde heterofilt ekteskap, ikke ville oppleve slike endringer – bortsett fra i helt spesielle tilfeller, som hvis den ene ektefelle skiftet kjønn.)

Det er foreløpig uklart hva som blir neste skritt etter menneskerettighetsdomstolen…

(Oppdatering 28. juli: Nå har saken også blitt omtalt i andre medier, som for eksempel Vårt Land, NTB/Tvedestrandsposten, VG. «Den juridiske kampen er over dersom ingen klarer å formulere ei ny stemning», sier Nina Karin Monsen i Vårt Land, i et sjeldent anfall av realisme.)

Dette innlegget ble publisert i Europa, Nyheter. Bokmerk permalenken.

1 svar til Norge: Monsen fikk ikke saken opp i Strasbourg

  1. Tilbaketråkk: Oppsummering av 2012 | Homonytt fra hele verden

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s