Homofilt blikk på OL

Matthew Mitcham of Australia

Homomedienes dekning av forberedelsene til OL i London er varierte. Her er noen eksempler:

Ulike medier har listet opp de tjue åpent homofile OL-deltakerne. Her har jeg lånt lista til Queer.de: Det er to par: Carole Péon og Jessica Harrison (triatlon, Frankrike) og Maartje Paumen og Carlien Dirkse van den Heuvel (landhockey, Nederland). Videre: Seimone Augustus (basketball, USA), Marilyn Agliotti (landhockey, Nederland), Natalie Cook (strandvolleyball, Australia), Lisa Dahlkvist (fotball, Sverige), Carl Hester (ridning, England), Edward Gal (ridning, Nederland), Alexandra Lacrabère (håndball, Frankrike), Hedvig Lindahl (fotball, Sverige), Jessica Landström (fotball, Sverige), Matthew Mitcham (stup, Australia), Mayssa Pessoa (håndball, Brasil), Lisa Raymond (tennis, USA), Megan Rapinoe (fotball, USA) og Rikke Skov (håndball, Danmark), Judith Arndt (sykkel, Tyskland) og Imke Duplitzer (fekting, Tyskland). Se også Outsports. SBNation lister opp over 100 LHBT-sommer-OL-deltakere gjennom tidene. Over halvparten av disse har vunnet medalje. (Blikk har et pussig oppslag om at det bare er fem åpne homofile deltakere – men det kan jo hende at lista har utvidet seg kraftig de siste dagene.)

Det at bare omkring 20 utøvere er åpent homofile – av over 10.000 utøvere – er jo interessant. 0,2 prosent er nok et langt lavere tall enn i befolkningen for øvrig (skjønt andelen åpne homofile i befolkningen varierer kraftig fra land til land). Sannsynligvis er dette tallet så lavt delvis fordi flere homofile enn heterofile slutter med idrett (på grunn av homofobi og sånt) og at flere homofile er i skapet i toppidretten enn i samfunnet for øvrig.

I forkant av lekene har det vært protester for å få utestengt land som har lovforbud mot homoseksualitet. (Queer.de)

Det vakte oppsikt da et australsk, heterofilt deltakerpar påsto at de ble diskriminert fordi de måtte bo hver for seg i deltakerlandsbyen – mens homofile par kunne bo sammen. De påsto at det var «tons of» homofile par i OL. (Advocate)

At homomedia også tar alvorlig den noe mindre presserende, men likevel underholdende, oppgaven å viderebringe bilder av spesielt sexy utøvere, overrasker vel ingen. Towleroad bringer 40 bilder av USAs turnere, og i et annet innlegg bilder av en våt Tom Daley. Rod 2.0 viser nakenbilder av Walter Dix. Davey Wavey, på sin side, snakker ganske enkelt om «Olympians I’d like to Fuck».

Oppdatering: Flere oppslag:

Og USAs svømmere har laget sin versjon av «Call Me Maybe»:

Dette innlegget ble publisert i Nyheter og merket med . Bokmerk permalenken.

5 svar til Homofilt blikk på OL

 1. Christian Stubø sier:

  Med mindre noen har tullet med Facebookprofilen hans, er ihvertfall den ene (Cameron MacRitchie, 19, roer) av de syv ungdommene som tok imot OL-ilden nokså åpent homofil og i et forhold. Selve profilen er i alle fall ekte – han har lagt ut bilder fra tidligere deler åpningsseremonien som utfra vinkel i forhold til bakken helt tydelig er tatt nede på selve arenaen, innenfor publikumsområdet.

  • Godt poeng. Det kan jo hende at han «bare» er åpen på Facebook og ikke i andre media enda. Det vil sikkert bli flere og flere slike, som er helt åpne om at de er homofile uten noen gang å ha det store «komme ut»-intervjuet i den forbindelse…

   • Christian Stubø sier:

    Vel, han har vel frem til i går ikke vært riktig kjent nok til å være interessant for annet enn lokalmedia og evt. regionalmedia. Hvis jeg forstår riktig så var disse syv valgt ut blant unge idrettsutøvere som ikke er med i det forente kongedømmets OL-tropp? Det er i alle fall fint når åpent homofile føler de kan fortsette å drive idretten sin – det er jo ingen selvfølge.

   • Du har rett, han er ikke i troppen, nei. Og jeg er helt enig med deg – det beste vil jo være om folk føler de kan være åpne og samtidig fortsette med idretten, og ikke bare at man kan komme ut av skapet når man allerede er etablert.

 2. Tilbaketråkk: Mer OL-stoff | Homonytt fra hele verden

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s