USA: Romney velger Paul Ryan som visepresidentkandidat

Republikanernes presidentkandidat har valgt Paul Ryan fra Wisconsin som sin visepresidentkandidat. (RomneyRyan.com)

Dette regnes som et modig (altså potensielt fatalt) valg. Ryan er forholdsvis ytterliggående når det gjelder å redusere offentlig forbruk, og har foreslått å omforme helseordningene Medicare og Medicaid radikalt. (Huffington Post)

USA har altså i øyeblikket en president (Obama) som i prinsippet støtter homoekteskap og som har fjernet «Don’t Ask, Don’t Tell» (DADT) som hindret åpent homofile soldater å tjenestegjøre i det amerikanske forsvaret. Som Mitt Romney støtter Paul Ryan innføringen av et grunnlovstillegg for å forby homoekteskap. Ryan har stemt for lovforbud mot at homofile skal få adoptere i District of Columbia. Ryan stemte også imot fjerningen av DADT. I 2009 stemte Ryan mot «Matthew Shepard and James Byrd, Jr. Hate Crimes Prevention Act», en lov som skulle motarbeide hatkriminalitet. (Advocate)

Ved å velge Paul Ryan som sin visepresidentkandidat gjør Romney ihvertfall valget enkelt for de som legger stor vekt på å få slutt på diskriminering av homofile i USA. Mitt tips er at Ryan vil ende opp med å være en belastning for Romney – om enn ikke først og fremst på grunn av homopolitikken.

Dette innlegget ble publisert i Amerika, Nyheter og merket med , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s