New Zealand: Nær felles ekteskapslov

New Zealand er nær å få felles ekteskapslov. På onsdag var den første avstemningen i parlamentet, og den ga resultatet 80-40. Lovforslaget må stemmes over to ganger til før det blir lov. Da blir New Zealand det tolvte landet i vårt århundre som legaliserer homoekteskap. En ekteskapslov vil blant annet gi homofile par rett til å adoptere, noe de ikke har i dagens partnerskapslov.

Meningsmålinger tyder på at to tredjedeler av befolkningen støtter felles ekteskapslov. Sentrale politikere mener imidlertid at det som utløste lovforslaget denne gang var USAs presidents uttalelser om homoekteskap i mai. (Washington Post/AP)

Som kjent er urbefolkningen, maoriene, en viktig gruppe på New Zealand, og det er derfor interessant at maoribarnerettighetsorganisasjonen Ririki støtter lovforslaget. Lederen for Ririki, Anton Blank, sier at «mange maoribarn oppdras nå av homofile par og alenefedre. Å støtte ekteskapet sender et viktig signal til våre tamariki (barn) og whanau (familier). Å være homofil er ikke en alternativ livsstil, det er normalt og homofile maorier bør ha de samme rettighetene som alle andre. Vi er glade over å se at en majoritet av maoripolitikerne støtter lovforslaget.» (Pink News)

På den annen side har de fleste kirkesamfunn og andre religioner fortalt at de ikke vil stå for homoekteskap i sine organisasjoner. (Pink News)

Andre nyheter fra New Zealand i det siste:
Stuff.co.nz: Peters calls for gay marriage referendum
Gay NZ: Gay Maori HIV stories wanted for Treaty claim
Gay NZ: Deep symbolism of Quilt remembered at hand-over
Gay NZ: Locals sick of «homosexual activity» at beach

Dette innlegget ble publisert i Nyheter, Oseania og merket med , . Bokmerk permalenken.

2 svar til New Zealand: Nær felles ekteskapslov

  1. Tilbaketråkk: Irland: Det går mot folkeavstemning om homoekteskap | Homonytt fra hele verden

  2. Tilbaketråkk: New Zealand: Felles ekteskapslov vedtas onsdag | Homonytt fra hele verden

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s