Norge: Høydepunkter på Skeive Filmer

Så er det den tida av året igjen – alle kulturelt interesserte homser med respekt for seg selv finstuderer Skeive Filmer-programmet for å finne ut hva de skal se. Jeg har ikke sett noen av filmene, jeg, men har plukket ut noen godbiter jeg skal prøve å få med meg:

Etter å ha holdt på med denne bloggen en stund er jeg blitt opptatt av situasjonen i Uganda. Dokumentarfilmen Call Me Kuchu forteller om Anti-Homosexuality Bill, om outingen av homofile i avisa Rolling Stone og ikke minst om drapet på David Kato. Den må jeg se.

Vito (trailer) er en annen dokumentar, denne gang om USAs homorettighetsforkjemper Vito Russo, kjent blant annet for boka «The Celluloid Closet».

Kortfilmer er alltid gøy å se på festival – er det bra, kan det være riktig bra, og er det dårlig, går det fort over. Kortfilmprogrammene Gutteshorts og Skeiv Ungdom ser utmerket ut.

Fucking Different XXX er visstnok forholdsvis eksplisitt (slik filmer på fredag kveld på Skeive Filmer ofte er), og er visstnok en samling småfilmer hvor homser lager filmer om jentesex og jenter filmer om homsesex. Det kan jo være gøy.

Lørdag kveld vurderer jeg å se Jobriath A.D., filmen om «Amerikas Bowie». Det skal visstnok være en god musikkfilm selv for folk som (som meg) aldri har hørt om Jobriath.

Men kanskje høydepunktene tross alt blir fiksjonsfilmene Beauty, Keep the lights on og Three. Beauty er Queer Palm-vinneren fra Cannes om den veltilpassede Francois som midtveis i livet møter 23 år gamle Christian, noe som snur opp ned på livet hans. Keep The Lights On er Teddy-prisvinneren fra Berlin, som følger et forhold gjennom ni år. Og Three er Tom Tykwers nyeste film, gulløvenominert i Venezia. «A sexy romantic drama with a nod to classic Hollywood’s screwball comedies» skriver distributøren, og hvis det har et fjon av sannhet, så må det bli bra.

Treffprosenten min på Skeive filmer er ofte begredelig – jeg har opplevd å ha sett halvparten av filmene på festivalen men ingen av prisvinnerne. Så det er helt sikkert ikke sånn at de filmene jeg har plukket er de som du liker best. Sånn er livet.

Sees på Cinemateket 14.-19. september!

Dette innlegget ble publisert i Europa og merket med . Bokmerk permalenken.

1 svar til Norge: Høydepunkter på Skeive Filmer

  1. Tilbaketråkk: Uganda: Produsenten til homoteaterstykke arrestert | Homonytt fra hele verden

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s