Dominica: Kamp mot homofili i skolene

Øystaten Dominica tar tak i «homoproblemet» – utdanningsminister Petter St. Jean har satt i gang et tiltak som heter Child-Friendly Schools Programme for å slå ned på homoseksualitet og «annen avvikende oppførsel». «Vi må redde ungdommen i Dominica», sier han.

Dominica er et av 76 land hvor homoseksualitet er straffbart, og kom i vår innom homonyhetskartet da to menn fra USA ble arrestert for å ha sex på balkongen på cruiseskipet de var på – til kai i Dominica.

Menneskerettighetsforkjemperen Omar Kuddos er bekymret: «Jeg er redd for effekten slike tiltak vil ha på homohat og mobbing på øyas skoler og de påfølgende effektene på LHBT-elevenes selvoppfatning og velvære.» (Queerty)

Jeg er jo snurt på Kristin Halvorsen fordi hun ikke gir en skikkelig bevilgning til LLHs Rosa Kompetanse Skole – for å gi lærere kompetanseheving innen LHBT. Men helt i Dominicaklassen er vi heldigvis ikke.

Andre nylige forsøk på å takle «homofiliproblemet»:

  • I Malaysia holder myndighetene seminarer for lærere og foreldre om å oppdage latent homoseksualitet hos barna. (Radio Australia, jv.dk, Nettavisen)
  • I Chile har militæret aktivt diskriminert homofile, fram til praksisen ble avslørt denne uka og toppene måtte beklage. (Santiago Times, BBC)
Dette innlegget ble publisert i Amerika og merket med . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s