Serbia: I dag starter Beograd Pride – paraden kan fortsatt bli avlyst

Beograd Pride starter i dag, og skal etter planen ha parade lørdag 9. oktober. Paraden har blitt forbudt flere ganger siden den første gang ble arrangert i 2001. I 2010 ble paraden ikke forbudt, men homofobe pøbler gjorde ødeleggelser for mer enn en million Euro. I fjor forbød innenriksministeren (som nå er blitt statsminister) paraden tre dager før den skulle arrangeres etter trusler fra høyreekstreme grupper.

I år har parlamentsmedlemmet Dragan Markovic (fra United Serbia) skapt forvirring ved å uttale at paraden var kansellert på grunn av bekymring for sikkerheten – dette har også blitt rapportert av internasjonale media (og Blikk). Men Goran Miletic, som er med i arrangementskomiteen, sier at paraden ikke er avlyst, og at arrangørene har jevnlige møter med politiet om sikkerheten. Han sier at Markovic ikke er en relevant person i denne sammenhengen. (Xtra!)

Den høyreorienterte bevegelsen «Dveri» har sendt et åpent brev til presidenten der de ber ham om å distansere seg fra homomarsjen. (dalje.com)

Oppdatering: b92.net melder at visestatsminister Aleksandar Vučić i dag har sagt at en avgjørelse om paraden vil bli tatt en av de nærmeste dagene.

Dette innlegget ble publisert i Europa, Nyheter og merket med , , . Bokmerk permalenken.

1 svar til Serbia: I dag starter Beograd Pride – paraden kan fortsatt bli avlyst

  1. Tilbaketråkk: Serbia: Paraden forbys av “sikkerhetsgrunner” | Homonytt fra hele verden

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s