Serbia: Paraden forbys av «sikkerhetsgrunner»

Som fryktet for noen dager siden: homoparaden i Serbia som skulle vært arrangert førstkommende lørdag, forbys av myndighetene av «sikkerhetsårsaker». Det er statsministeren selv som har tatt avgjørelsen, som kommer etter at den serbiske patriarken Irinej ba statsministeren om å forby paraden (samt kunstutstillingen «Ecce Homo» av svenske Elisabeth Ohlson Wallin) fordi de ville «kaste en tung moralsk skygge over Beograd, Serbias kristne kultur og familiens verdighet». Patriarken nevnte ikke sikkerhet i sin oppfordring… (Towleroad)

Sist paraden gikk av stabelen, i 2010, ble den rammet av demonstranter, og omkring hundre mennesker ble skadet. Det er ikke mye futt i det serbiske politiet når de ikke en gang klarer å beskytte en liten homoparade fra mobben.

Likestillingskommisjonær Nevena Petrušić har uttalt at vedtaket om å forby paraden viser et høyt nivå av homofobi i Serbia. «Avgjørelsen viser også at staten ikke er klar til å beskytte den grunnlovsfestede retten til fredelige sammenkomster og ytringsfrihet.» (B92) Den danske Europaministeren Nicolai Wammen ber serbiske myndigheter ombestemme seg, og viser til at det er statens oppgave å beskytte ytringsfriheten. (Politiken)

Les også:
Guardian: Serbia bans gay pride march
Advocate: Gay Pride March Banned in Serbia
QX.se: Prideparaden i Belgrad stoppad

Dette innlegget ble publisert i Europa, Nyheter og merket med , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s