USA: Lovforbud mot «omvendelse» av homofile barn i California

California har innført lovforbud mot såkalt «terapi» for å forsøke å unngå at barn blir homofile. Guvernør Jerry Brown signerte loven på lørdag og sa at «Denne loven forbyr uvitenskapelige ‘terapier’ som har drevet unge mennesker til depresjon og selvmord. Disse typer praksis har ingen basis i vitenskap eller medisin, og de vil nå bli plassert i kvakksalversøppelbøtta.» Loven er legningsnøytral, og forbyr dermed også «terapi» for å gjøre heterofile barn homofile. (New York Times)

Motstandere av loven har nå gått til rettssak for å få kjent loven ugyldig. De mener at loven bryter med ytringsfriheten. «Vi krever at alle skal ha frihet til å søke den veiledning som møter deres behov» sier en talsmann til Reuters. Senator Ted Lieu, en demokrat som sto bak lovforslaget, sier at rettssaken er meningsløs: «Etter saksøkers argument vil ytringsfriheten beskytte alle terapeuter og psykiatre fra anklager om feilbehandling eller mishandling ganske enkelt fordi de bruker tale når de praktiserer. det er et nytt og meningsløst syn på det første grunnlovstillegget». (Chicago Tribune News)

Dette innlegget ble publisert i Amerika, Nyheter og merket med , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s