Litt stort og mye smått fra hele verden

Innleggstørken her i bloggen skyldes både undertegnedes travelhet og en viss mangel på store homonyheter. Så da er det vel på sin plass med en rask oppsummering av en del store og små nyheter fra hele verden…

I morgen kommer sannsynligvis avgjørelsen i ankesaken i Kamerun mot to menn som er dømt til fem års fengsel for «homoseksuell oppførsel». (Pink News) Og en universitetsprofessor har saksøkt avisa Anecdote for å ha påstått at han er homofil. (Africa News)

I (Russland har voldsmenn angrepet en homoklubb. Blikk) Fire personer skal være skadet i angrepet. (Pink News)

Ukrainas president Viktor Janukovytsj påstår at han vil ta en «rettferdig og balansert tilnærming» til «homopropaganda». (Kyiv Post)

Nord-Irlands forbud mot homoadopsjon er kjent grunnlovsstridig. (Pink News) Og i England har en bed&breakfast-eier blitt dømt til å betale over 30.000 kroner i erstatning for å ha nektet et homofilt par overnatting. (Guardian)

I Uganda har pastor Martin Ssemba begynt å sone straffen sin for å ha kommet med falske beskyldninger om at en annen pastor var homofil. (Box Turtle Bulletin) Samtidig er briten David Cecil klar til sin rettsak, hvor han risikerer fengsel for å ha satt opp et teaterstykke om homoseksualitet. (Guardian) Imens tror Gambias president at han kan kurere HIV ved hjelp av en hjemmelaget mikstur. (Queer.de)

I Sverige har Hovretten heldigvis overprøvd Tingrettens dom som kunne tyde på at voldtektsforsøk av transpersoner ikke er noen forbrytelse. (QX.se)

I USA har nok en domstol kjent DOMA (Defence of Marriage Act – loven som forbyr føderale organer å anerkjenne ekteskap mellom folk av samme kjønn) grunnlovsstridig. (Queerty, Lez Get Real). I Miami Beach har en homoklubb fått rettens medhold i at det er diskriminerende å nekte stripperne der å kle seg helt nakne. Det får de nemlig lov til på heterosteder. (Queerty, Mamba Online) Enda mindre viktig er det nok at en mann har gått til rettsak mot et homsepornostudio etter å ha fått sparken fra sin jobb – som var å injisere skuespillernes peniser med stoffet TriMix… (Queerty, Queer.de)

Det er også i USA at speideren Ryan Andresen har blitt nektet en utmerkelse fordi han er homofil. Dette har gitt speiderbevegelsen der borte enda mer velfortjent negativ oppmerksomhet. (Towleroad)

I Italia har en homofil katolsk prest kommet ut av skapet. (Queerty)

3,4 prosent av de spurte i en undersøkelse i USA sier at de er lesbiske, homofile, bifile eller transpersoner. (investors.com, Towleraoad) Og Facebook har outet to homofile ungdommer ved en glipp. (Pink News)

Og til slutt:
Spartacus Sauna Guide er nå tilgjengelig på nett. (Queer.de)

Dette innlegget ble publisert i Afrika, Amerika, Europa, Nyheter. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s