Norge: Sender homofil asylsøker til usikker framtid i Afghanistan

Den homofile asylsøkeren Obaidallah Safi er sendt ut av Norge til en usikker framtid i Afghanistan. Norske myndigheter prøvde først å argumentere med at Safi kunne late som han ikke var homofil når han kom til Afghanistan, men etter at Høyesterett avviste denne argumentasjonen snudde Utlendingsnemnda (UNE) og gikk over til selv å late som om Safi ikke var homofil. Safi er i skrivende stund på vei til Kabul, og det er høyst uklart hva slags «beviser» på homofili UNE krever av homofile asylsøkere.

Både LLH-leder Bård Nylund, Skeiv Ungdom-leder Åshild Marie Vige og Skeiv Verden-generalsekretær Susanne Demou Øvergaard reagerer med raseri på dette livsfarlige vedtaket. Spesielt er vedtaket paradoksalt sett i lys av at regjeringen nettopp har kommet med en stortingsmelding hvor LHBT-ungdom med minoritetsbakgrunn framheves. (Blikk)

Fryktelig.

Dette innlegget ble publisert i Asia, Europa, Nyheter og merket med , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s