Jamaica: «Homofil» banket opp av skolevakter

Forrige uke ble en student ved University of Technology på Jamaica brutalt banket opp av sikkerhetsvakter etter å ha blitt mistenkt for å ha hatt homosex i toalettområdet.

Dane Lewis, leder for LHBT-organisasjonen J-Flag, uttalte at «Det haster med nasjonalt lederskap for å gjøre noe med den kroniske intoleransen mot LHBT-jamaicanere slik at de kan få like rettigheter og beskyttelse av loven som alle andre.» Han påpekte at denne hendelsen «er bevis for det skadelige nivået av homofobi som fortsatt finnes på alle nivåer av Jamaicas samfunn og som ødelegger liv.»

De to sikkerhetsvaktene som sto bak voldshandlingene har fått sparken av sin arbeidsgiver, Marksman Security Limited.

I juni viste en spørreundersøkelse at bare 20 prosent av jamaicanerne er LHBT-tolerante – og selv dette er ansett som en forbedring. Både årets og fjorårets undersøkelse viste at sterke negative holdninger til homoseksuelle forhold er vanlig i alle sektorer av samfunnet. Kvinner, høyt utdannede personer og «personer som ikke hører mest på reggae og dancehall-musikk» har minst negative holdninger. 88 prosent av de spurte mener at mannlig homoseksualitet er umoralsk. 53 prosent av de spurte mente at en homofil kan bli heterofil med såkalt «profesjonell hjelp». (Jamaica Observer)

Dette innlegget ble publisert i Amerika, Nyheter og merket med , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s