Norge: Noen norske homonyheter på slutten av uka

Denne bloggen handler om homonytt fra hele verden, men det er jo fristende å oppsummere litt av hva som skjer i Norge også.

Denne uka har jo Trond Ali Linstads tegn, idet Haralds hoff, styrt av hoffsjef Åge B. Grutle, så det som opportunt å prise den noe homoskeptiske og jødeskeptiske barnehagemannen. Grutle/Harald tok til vettet, for de fikk overraskende lite støtte i at litt homo- og jødehat er prisverdig. Professor Dag Øistein Endsjø minnet om det pussige i at få av de som støttet Fritt Ord-prisen til Nina Karin Monsens sjikane for et par år siden var på banen nå, til tross for at hennes hets var sterkere kost enn Linstads. Skribenten Jan Pedersen kalte Endsjøs innlegg «infamt». Infamt? Ja. Faktabasert? Ja, det også.

Regjeringen har kommet med en klargjøring om at surrogati ikke er straffbart for privatpersoner i Norge. Eller «vil ikke straffe kjøp av barn», som det heter i Vårt Lands nøkterne språkbruk

LLH Innlandet anmelder endelig eieren av Espedalen Fjellhotell for diskriminering, etter at hotellet kansellerte en bestilling fordi de ikke ønsket homofile gjester. Dette skriver Oppland Arbeiderblad. Jeg lurer på hva slags arrangementer Espedalen Fjellhotell tenker seg å ha hvis det kun skal være heterofile gjester med…

Alltid utrettelige Nina Karin Monsen (som alt er nevnt tidligere i dette innlegget) har blitt document.no-skribent, og kritiserer i et innlegg dommerne i blant annet sakene mot Breivik og Nerdrum og i Monsens rettssak mot staten for at de holdt seg til lovens bokstav og ikke brukte egen synsing til å komme fram til det Monsen kaller «rettferdighet». Noen vil nok finne innlegget underholdende, relativt få vil ønske seg de dommerne som Monsen ønsker seg.

Dette innlegget ble publisert i Europa, Nyheter og merket med . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s