Menn er også sexofre i krig

Dagbladet skriver om FNs Human Security Report 2012 og hva den kan fortelle oss om seksuelle overgrep i krig. Rapporten viser blant annet at seksuelle overgrep i krig er mindre vanlig enn det ofte hevdes, og at også i krigssoner skjer de fleste seksuelle overgrep i nære relasjoner.

Det som derimot er lite framme i media, er seksuelle overgrep mot menn i krigssoner. Rapporten viser at dette er et langt vanligere fenomen enn omtalen skulle tyde på – og især gjelder dette seksualisert tortur. Overgriperne kan være både kvinner og menn. I en undersøkelse svarte 24 prosent av mennene og 40 prosent av kvinnene at de hadde vært utsatt for seksuelle overgrep.

Samtidig blir problemet med seksuelle overgrep mot menn nesten ignorert – det viser seg at 97 prosent av organisasjonene som arbeider med seksuelle overgrep i krigssoner, ikke i det hele tatt nevner menn.

Andre nyhetssaker som utfordrer våre vante forestillinger:
Queerty: Male Prostitution On The Rise In Vietnam, Experts Say
AFP: More young men than women selling sex in Sweden: study

Dette innlegget ble publisert i Afrika, Nyheter. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s