Russland: Homoaktivister angrepet av nynazister

Det begynner jo å bli en vane, men omverdenen må se det og protestere på det likevel: I den russiske byen Voronezj (som ligger like ved grensen til Ukraina) ble det arrangert en demonstrasjon mot nye homofobe lovforslag. Demonstrasjonen ble møtt med voldelige motdeminstrasjoner, hvor flasker, snøballer og annet ble kastet mot homoaktivistene. Motdemonstrantene gjorde også nazihilsener, ifølge Pink News. Minst en homoaktivist måtte få medisinsk behandling etter sammenstøtene.

Dette følger liknende hendelser i andre byer, blant annet i Moskva. Homoaktivistene demonstrerer mot lovforslag som forbyr «homofil propaganda», som i praksis vil gjøre det umulig å drive normal organisasjonsvirksomhet og politisk virksomhet. Statsminister Dmitrij Medvedev har sagt at han ikke ser noe behov for slike lover, men de dukker likevel opp i mange delstater.

Andre (og halvgamle) russiske nyheter:

  • Towleroad: Russian Gay Rights Protesters Egged, Attacked at Kiss-In Protesting Oppressive, Homophobic Censorship Laws: VIDEO
  • Advocate: Victory for Pride Parades in Russia
  • Queerty: Russian Courts Uphold, But Restrict St. Petersburg’s Gay-Propaganda Ban
  • Queerty: PHOTOS: Russian Soccer Players Spark Gay Rumors With Suggestive Vacation Pics
Dette innlegget ble publisert i Europa, Nyheter og merket med , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s