Russland: 388-1 for homopropagandaforbud

388 representanter stemte for, én enslig representant stemte mot da Statsdumaen i Russland ga sin støtte til lovforslaget som vil gjøre såkalt «homopropaganda» straffbart i Russland. Fra før finnes slike lover i blant annet St. Petersburg. Andre gangs avstemning om loven er 23. mai, men mye skal vel skje hvis flertallet ombestemmer seg innen den tid. (Alligatorill, Sky News, Advocate)

Ifølge tilhengerne av loven er den til for å beskytte mindreårige mot propaganda som vil gjøre dem homofile. Slik propaganda har jeg aldri sett eksempler på. Hovedproblemet er naturligvis at loven fort vil bli brukt til å kneble politisk virksomhet for å sikre homofiles rettigheter eller for å ta til motmæle mot trakassering av homofile. Lovforslaget som nå blir behandlet legger ned forbud mot alle demonstrasjoner for LHBT-rettigheter.

På den annen side kan man si at det ikke vil endre så mye på kort sikt: allerede i dag er det så og si umulig for LHBT-aktivister å få tillatelse til å demonstrere, og dermed blir demonstrasjonene karakterisert som ulovlige. Mange ble arrestert utenfor dumaen da LHBT-aktivister arrangerte en kyssedemonstrasjon i protest mot lovforslaget. (NRK, Reuters)

Annet nytt fra Russland:

  • Pink News: Russia: Kaliningrad region approves anti-gay bill
  • Advocate: Kiss-In Outside Russian Parliament Ends in Blood
  • Queerty: Russian Parliament Delays Gay-Ban Vote Indefinitely
  • Huffington Post: Russia Bans Moscow Gay Pride Celebrations For 100 Years
Dette innlegget ble publisert i Asia, Europa, Nyheter og merket med , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s