Uganda: Teaterprodusent blir deportert?

Den britiske teaterprodusenten David Cecil, som inntil nylig sto i fare for å bli straffeforfulgt for oppsettingen av et teaterstykke med homotematikk, ble i går arrestert igjen og trues med å deporteres til England. Det antas at dette er myndighetenes svar på at straffesaken ble avvist av domstolene.

Cecil, som bor i Kampala sammen med sin partner og øvrige familie, har varslet at han vil kjempe mot deportasjonen i rettsapparatet. (Guardian)

Fra Sverige melder de to ugandiske mennene som giftet seg der nylig om at familiene deres i Uganda har blitt trakassert etter ekteskapsinngåelsen. Jimmy Sserwaddas aldrende mor har blitt stoppet på gata og beskyldt for at sønnen hennes bringer skam over Uganda. Hun har nå havnet på sykehus med høyt blodtrykk. Sserwaddas sønn har også blitt konfrontert av sine medelever på skolen. Samtidig står ektemannen Lawrence Kaala i fare for å bli sendt tilbake til Uganda etter å ha fått sin asylsøknad avvist. (Pink News) På mandag fikk for øvrig LHBT-bevegelsen i Uganda en hederspris under et svensk arrangement – Sserwadda og Kaala tok imot prisen. (QX.se)

Fra parlamentet i Uganda meldes det at Anti-Homosexuality Bill har rykket opp fra 8. plass til 6. plass på lista over saker å behandle. (O-blog-dee-o-blog-da, Advocate, Box Turtle Bulletin)

Dette innlegget ble publisert i Afrika, Nyheter og merket med , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s