Nederland: Krangel om lesbiske fosterforeldre

«Yunus», en ni år gammel gutt som ble plassert i fosterfamilie etter at hans nederlandske foreldre (med bakgrunn fra Tyrkia) ble ansett ute av stand til å ta vare på ham, er blitt senter for en diplomatisk disputt. Dette fordi tyrkiske myndigheter har blandet seg inn i saken – den tyrkiske statsministeren Recep Tayyip Erdogan har bedt om samtaler på ministernivå fordi fosterforeldrene er lesbiske. Nederlands statsminister Mark Rutte har replisert at plassering av nederlandske fosterbarn er nederlandske myndigheters eneansvar.

Fosterforeldrene har gått i dekning sammen med barnet etter at Yunus’ biologiske foreldre sto fram på TV i Tyrkia og påsto at fosterforeldrene var moralsk uegnet til å ta vare på deres barn. Den nederlandske visestatsministeren Lodewijk Asscher har gitt ros til fosterforeldrene, og sier at nederlandske myndigheter ikke diskriminerer på grunnlag av seksuell legning. (Pink News)

Jeg må innrømme at min ryggmargsrefleks er at de biologiske foreldrene burde bekymre seg mer for sin egen egnethet til å ta seg av sine barn – de ble fratatt Yunus da han var bare noen måneder gammel mistenkt for å mishandle ham.

Les også:

  • Global Post: Turkey’s Erdogan in Netherlands as lesbian adoption row looms
  • Radio Netherlands: Row erupts over lesbian foster home for Muslim boy
Dette innlegget ble publisert i Asia, Europa, Nyheter og merket med , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s