Uruguay: Homoekteskap vedtatt i senatet

Et lovforslag som åpner for ekteskap for homofile ble foreslått i september, vedtatt i Representanthuset før nyttår og ble i går vedtatt også i Senatet, med stemmetallene 23-8. Dermed burde det bare være formaliteter igjen før Uruguay blir det tolvte landet som tillater homoekteskap i hele landet: representanthuset må vedta loven en gang til med de endringene som Senatet hadde lagt inn, og deretter må president José Mujica undertegne, noe han har sagt at han vil gjøre. (On Top Mag)

De andre landene som fullt ut tillater homoekteskap er Nederland, Belgia, Spania, Canada, Sør-Afrika, Norge, Sverige, Portugal, Island, Argentina og Danmark. I tillegg er det tillatt i deler av Brasil, Mexico og USA. Debatten foregår for fullt i mange andre land, blant annet Colombia. (Lez get real, ABC News)

Dette innlegget ble publisert i Amerika, Nyheter og merket med , , , . Bokmerk permalenken.

3 svar til Uruguay: Homoekteskap vedtatt i senatet

  1. odakarlsen sier:

    Har kanskje ikke så mye med saken å gjøre, men jeg datt over bloggen igår da jeg selv blogget om homofili. Veldig kul og flott blogg, gleder meg til å følge med i fremtiden! 🙂

  2. Tilbaketråkk: Uruguay: Homoekteskap innført | Homonytt fra hele verden

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s