Irland: Det går mot folkeavstemning om homoekteskap

Grunnlovsforsamlingen i Irland har – med et solid flertall (79%) – vedtatt å anbefale å legge homoekteskap inn i grunnloven. Anbefalingen vil nå gå til Parlamentet, som må behandle saken innen fire måneder. Hvis de støtter anbefalingen, vil de legge saken ut til folkeavstemning. (Inside Ireland, The Guardian)

En meningsmåling utført i 2012 tydet på at 75 prosent av befolkningen støtter homoekteskap. (Pink News)

I øyeblikket har elleve land full likestilling når det gjelder ekteskap: Nederland, Belgia, Spania, Canada, Sør-Afrika, Norge, Sverige, Portugal, Island, Argentina og Danmark. (I tillegg er det tillatt i deler av Brasil, Mexico og USA.) Irland blir neppe det tolvte, siden både Frankrike, Uruguay, Storbritannia og New Zealand ligger an til å innføre det før Irland.

(Takk til Martin for tips.)

Dette innlegget ble publisert i Europa, Nyheter og merket med , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s