Norge: Internasjonal konferanse om menneskerettigheter, seksuell orientering og kjønnsidentitet

Holmenkollen Park Hotell er i alle norske mediers søkelys denne uka. Men allerede før Justin Bieber ankommer, foregår det noe like viktig der oppe: En internasjonal konferanse om menneskerettigheter, seksuell orientering og kjønnsidentitet. Blikk omtaler det som «verdens største LHBT-konferanse». Over 200 deltakere er samlet for å diskutere utfordringer seksuelle minoriteter møter i ulike land og aktuelle tiltak.

Konferansen ble tjuvstartet søndag kveld, blant annet med en hilsen fra LLH-leder Bård Nylund (ifølge programmet). Utenriksminister Espen Barth Eide åpnet konferansen på mandag, og han legger vekt på at Norge ved å arrangere en slik konferanse bidrar til å bygge nettverk. Konferansen arrangeres sammen med Sør-Afrika, som jo har en grunnlov som forbyr diskriminering.

Fra situasjonsbeskrivelsen kan nevnes: 40 prosent av FNs medlemsland kriminaliserer fortsatt homoseksualitet. Straffen varierer fra slag og fengsel til dødsstraff. Homoseksualitet er lovlig i 113 land, i 55 land er det forbudt å diskriminere homofile i arbeidslivet.

Konferansens andre dag kan følges live på regjeringen.no, og samtidig kan man følge med på hashtaggen #hr4all på Twitter.

Dette innlegget ble publisert i Nyheter. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s