Mongolia: Planlegger pride og filmfestival

Situasjonen for homofile i Mongolia hører vi ikke så ofte om. I et intervju med Gay Star News forteller Otgonbaatar Tsedendemberel, leder for Mongolias LHBT-senter, om homokampen i landet. Senteret ble forsøkt startet i 2007, men i Mongolia må organisasjoner registreres for å være lovlige, og denne organisasjonen ble nektet godkjennelse ti ganger før det endelig ble registrert i desember 2009.

Noe av det viktigste organisasjonen har utrettet, er å sørge for at blant annet FNs «periodic review», som har blitt et kraftfullt verktøy for LHBT-rettigheter i mange land, også hadde informasjon om Mongolia. Dette førte til at Mongolia ble bedt om å endre grunnloven og straffeloven for å ivareta LHBT-rettigheter.

På hjemmebane er et hovedmål å få arrangert Mongolsk Pride i september, som blant annet skal inneholde en parade, en filmfestival, sikrere sex-informasjon og så videre. Behovet for informasjon til befolkningen i Mongolia er stort.

Det forekommer vold mot LHBT-folk i Mongolia, ikke minst mot transpersoner. Det fryktes at det er mørketall, siden mange nok er redd for at politiet ikke vil ta anklagene seriøst.

Dette innlegget ble publisert i Asia, Nyheter og merket med , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s