Zambia: Homsepar arrestert på nytt for å ha hatt sex

I Kapiri Mposhi i Zambia ble to menn arrestert i helga, mistenkt for å ha hatt sex (homoseksualitet er forbudt i Zambia). Medisinske undersøkelser bekreftet «forbrytelsen», og de ble arrestert, men etter en stund ble de løslatt mot kausjon. Nå er de arrestert på nytt etter at de skal ha hatt sex igjen.

Politiet sier at de «mistenkte» nå vil bli holdt fengslet fram til rettssaken starter. Ifølge andre kilder sitter de nå sammen med nærmere 20 andre fanger i en celle beregnet for fem, og står i fare for å bli dårlig behandlet av sine medfanger på grunn av at de er homofile. Rettssaken skal starte 22. mai.

De to skal ha levd sammen uten spesielle problemer en stund, men pågripelsene kommer etter signaler fra zambiske myndigheter om at man må følge opp lovene mot homoseksualitet sterkere. I april ble aktivisten Paul Kasonkomona arrestert etter å ha deltatt i et TV-program og argumentert for at homoseksualitet burde dekriminaliseres. Etter dette sa den zambiske visepresidenten Guy Scott til Guardian at myndighetene ikke var spesielt opptatt av homoseksualitet, men ungdomsminister Chishimba Kambwili uttalte at lovene mot homoseksualitet ihvertfall ikke skulle mykes opp – snarere gjøres strengere. (Guardian, O-blog-dee-o-blog-da)

Andre nyhetsoppslag fra Zambia:

  • Queerty: Gay Couple Arrested In Zambia
  • Towleroad: Gay Zambian Couple Arrested for Sodomy After Family Reports Them to Police
  • Mamba Online: Zambia vice-president: Gay rights ‘self-indulgent’
  • Pink News: Zambia: Gay rights activist claims police withheld HIV drugs
  • Pink News: Zambia: Lawmakers seek to ban ‘homosexuality’ and ‘lesbianism’ in new constitution
  • O-blog-dee-o-blog-da: Zambia doubles-down with threats to ‘stiffen laws against homosexuality’
Dette innlegget ble publisert i Afrika, Nyheter og merket med , . Bokmerk permalenken.

1 svar til Zambia: Homsepar arrestert på nytt for å ha hatt sex

  1. Tilbaketråkk: Oppsummering av homoåret 2013 – og blikk på 2014 | Homonytt fra hele verden

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s