Russland: Groteskt homodrap i Volgograd

En homofil mann fra Volgograd som ble funnet drept fredag morgen ble torturert til døde, mener russiske myndighter. Han har blitt voldtatt med ølflasker og fått hodeskallen knust med en stein. Kjønnsorganene var også skadet. Myndighetene antar at gjerningsmennenes motiv var hat. To menn på 22 og 27 år har blitt arrestert i forbindelse med drapet.

Det antas at det 23 år gamle offeret hadde drukket med de to mistenkte og at de gikk løs på ham da han fortalte at han var homofil.

Homoaktivisten Nikolaj Aleksejev sier at «denne monstrøse hendelsen i Volgograd viser fruktene av den homofobe politikken som har blitt ført i landet, inkludert forbudet mot homoseksuell propaganda». (Pink News)

I parlamentet i Russland ligger nå et forslag om forbud mot «homoseksuell propaganda» for hele Russland – etter modell fra blant annet St. Petersburg. Blant mange som har engasjert seg mot dette er Amnesty International, blant annet med en underskriftsaksjon, og Regnbuedagene i Bergen. Lover mot «homoseksuell propaganda» bidrar kraftig til å kneble LHBT-bevegelsen, og er et grovt brudd på ytringsfriheten. Noen oppfatter nok ytringsfriheten som et litt abstrakt konsept, men som vi har sett i andre land er synlighet og tydelighet i den offentlig debatten sentrale virkemidler for å endre holdningene i samfunnet – nettopp de holdningene som fører til så groteske drap som det i Volgograd. Å kneble Russlands LHBT-aktivister handler derfor ikke «bare» om at de fratas retten til å ytre seg – det innebærer som en konsekvens at de forhindres fra å bidra til bedre holdninger i samfunnet.

Dette innlegget ble publisert i Europa, Nyheter og merket med , , , . Bokmerk permalenken.

1 svar til Russland: Groteskt homodrap i Volgograd

  1. Tilbaketråkk: Oppsummering av homoåret 2013 – og blikk på 2014 | Homonytt fra hele verden

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s