Storbritannia: 366 – 161 for felles ekteskapslov i Underhuset

Etter to dager med spennende debatter gikk det britiske Underhuset i dag inn for å tillate homoekteskap i England og Wales, med stemmetallene 366-161. Dette var tredje og siste behandling av saken i Underhuset. Lovforslaget går nå videre til Overhuset, hvor det er ventet at det vil bli ny opphetet debatt, men at det tross alt vil bli vedtatt.

Spenningen handlet ikke om utfallet av denne avstemningen – det har lenge vært klart at det er et solid flertall i Underhuset for lovforslaget. Det var derimot uklart om motstanderne skulle klare å trenere saken med sine forslag til tillegg til loven. Et av tilleggene var et forslag om at heterofile skulle få lov til å inngå partnerskap når nå homofile skulle få gifte seg. Ekteskapstilhengerne, med statsminister David Cameron i spissen, hevdet at dette tilleggsforslaget kunne komme til å forsinke innføringen av loven med to år og koste 4 milliarder pund. Til slutt, med hjelp fra Labour, ble dette tillegget ikke vedtatt – det ble derimot vedtatt at partnerskap for heterofile skal utredes. Et annet tillegg som ikke ble vedtatt handlet om hvilke kirke- og livssynssamfunn som skal få lov til å forestå ekteskapsinngåelser. (Pink News)

Les også:

  • Guardian: Labour saves David Cameron’s gay marriage bill
  • Pink News: MPs reject proposal to introduce straight civil partnerships without a full review
Dette innlegget ble publisert i Europa, Nyheter og merket med , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s