Storbritannia: Klart for homofile prester i Church of Scotland

I presbyterianske Church of Scotland er det forbud mot åpent homofile prester. Men i en avstemning mandag ble det vedtatt at menigheter kan få velge å avvike fra den generelle regelen, og ansette åpent homofile prester som lever med sin partner. Riktignok vil det ta et par år å utforme og vedta regelverket som skal sørge for dette, men prinsippavgjørelsen skal være tatt.

Både konservative og liberale var misfornøyd med vedtaket, som var et kompromiss. Kirken holder altså på denne måten fast på standpunktet om at alle som ikke lever i monogame, heterofile forhold skal leve i sølibat, men gir enkeltmenigheter mulighet til å mene noe annet. (Advocate)

Dette innlegget ble publisert i Europa, Nyheter og merket med , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s