Ukraina: Kiev Pride gikk fredelig for seg (så langt)

Dagens varslede parade i Kiev ble arrangert uten voldshandlinger, som blant annet tweeten fra Norges Helsingforskomite viser. Washington Post, The Advocate og mange andre rapporterte i går at paraden ikke hadde blitt tillatt, på grunn av fare for sammenstøt med høyreekstreme. Nå viser det seg at politiet likevel møtte mannsterke opp og trygget sikkerheten til paradedeltakerne – det meldes om 140 deltakere og 1350 politimenn. (MarijeC)

Flere nordmenn var med på årets parade, blant annet Arnfinn Nordbø, som skriver på Facebook at «Kiev Prides marsj er vellykket gjennomført! Motdemonstranter (prester, hooligans osv) fant oss og de var mange flere enn oss. Men masse ros til politiet for veldig godt opplegg og sikkerhet. De var adskillig flere enn oss!:) Og masse ukrainsk media!» Han forteller at de merket eplekasting og en «kinaputt», men ellers ikke noe alvorlig. Kyiv Post melder at politiet har arrestert rundt ti av motdemonstrantene.

Homofobien florerer i Ukraina, noe som blant annet vises av at myndighetene skal ha fått over 500 klager på den planlagte paraden, og 61 parlamentarikere ønsket generelt forbud mot alle LHBT-arrangementer de to nærmeste månedene.

Les også:

  • Alligatorill: Oppdateringer fra Kiev Pride, Moskva Pride og Rainbow Rally, Moskva.
  • Pink News: Ukraine: LGBT activists in Kiev hold first ever gay pride march
  • Associated Press: Dozens march in Ukraine’s first-ever gay rally
  • O-blog-dee-o-blog-da: Ukraine Forced to Change Gay Pride March to Private Event
Dette innlegget ble publisert i Europa, Nyheter og merket med , . Bokmerk permalenken.

2 svar til Ukraina: Kiev Pride gikk fredelig for seg (så langt)

  1. Tilbaketråkk: Frankrike: Homoekteskapsmotstandere demonstrerer | Homonytt fra hele verden

  2. Tilbaketråkk: Oppsummering av homoåret 2013 – og blikk på 2014 | Homonytt fra hele verden

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s