Kamerun: Innbrudd hos LHBT-rettighetsforkjempere

26. juni satte ukjente gjerningspersoner fyr på kontorene til Alternatives-Cameroun I Douala. 16. juni stjal innbruddstyver konfidensiell informasjon fra menneskerettighetsadvokaten Michel Togué. I begge tilfeller antar man at det kan ligge homofobiske motiver til grunn. «Det er ingen tvil», sier Eric Ohena Lembembe i CAMFAIDS, «antihomobøller angriper de som støtter like rettigheter på basis av seksuell orientering og kjønnsidentitet».

Alternatives-Cameroun er en organisasjon som både arbeider for menneskerettigheter for LHBT-folk og som tilbyr HIV-testing og rådgivning. Togué har hatt flere saker hvor han har forsvart folk tiltalt for å ha hatt sex med personer av samme kjønn. Hans familie har rømt landet på grunn av drapstrusler, men Togué selv fortsetter arbeidet i Kamerun.

Human Rights Watch og flere andre menneskerettighetsorganisasjoner krever nå at myndighetene i Kamerun etterforsker disse innbruddene grundig. (HRW)

Dette innlegget ble publisert i Afrika, Nyheter og merket med , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s