Storbritannia: Diskusjon om homoekteskap i overhuset

I det britiske parlamentet går behandlingen av felles ekteskapslov for England og Wales sin sakte gang. Nå er det Overhuset som diskuterer saken, før saken skal tilbake til Underhuset. Slik kan den gå fram og tilbake lenge – helt til vedtakene i de to avdelingene er i full overensstemmelse.
Det ligger nok an til at ekteskapsloven blir vedtatt, men det ligger mange tilleggsforslag på bordet som har til hensikt å få saken av sporet. Og det er mange pussige innlegg i debatten også. Her er noen «høydepunkter»:

  • Hva som skal regnes som “adultery” i et homofilt ekteskap ble grundig diskutert, og baronesse Stowell av Beeston forklarte i detalj mens hun eksemplifiserte med et fantasiforhold med George Clooney. (Pink News
  • Baronesse Knight sammenliknet offentlig ansatte som ikke vil gifte homofile med militærnektere. I et tidligere intervju har hun «overbevist» om at hun ikke er homofob ved å si at «Vi har alle venner som er homoseksuelle. De er ofte ekstremt, veldig, veldig gode til artistiske ting, veldig gode til ting som antikviteter, kunnskapsrike. Det er ingen grunn i det hele tatt til å si at de ikke er kjærlige.» (Pink News)
  • Baronesse Dench har foreslått å inkludere familiemedlemmer som bor sammen i ekteskapsloven. (Pink News)
  • Et tilleggsforslag om å innføre en fritaksregel for offentlig ansatte som ikke ønsker å gifte homofile, ble nestemt. (Pink News)
  • Det same skjedde med et tilleggsforslag som skulle sikre lærere retten til å si sin mening om homoekteskap i undervisningen. (Pink News)

Les også: Pink News’ guide to what happens next for the equal marriage bill

Dette innlegget ble publisert i Europa, Nyheter og merket med , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s