Norge: Fortsatt liten oppmerksomhet om dødsstraff for homofile i norske papirmedia

For et par år siden undersøkte jeg hvor mye norske papirmedia skriver om dødsstraff for homofili, oppsummert i blogginnlegget «Hva skriver norske medier om dødsstraff mot homofile?» Da var situasjonen den at de norske mediene skrev veldig lite om temaet, og at det var flere artikler som nevnte faren for innføring av dødsstraff for homofili i Uganda enn om dødsstraffen som allerede fantes i de andre sju landene til sammen.

Nå har jeg gjentatt øvelsen ved å se på hvor mange artikler norske papirmedia har skrevet (i perioden 11. juli 2012-10. juli 2013) som inneholder ordene «dødsstraff», «homofile» og navnet på et av de 7 landene med dødsstraff – og så har jeg tatt med Uganda. Situasjonen likner på det den var sist: Uganda er «best» stilt, hele 29 av de 1268 artiklene som nevnte Uganda inneholdt ordene «dødsstraff» og «homofile». For de andre landene så det slik ut: Iran 17 av 5554, Jemen 5 av 1141, Mauritania 3 av 321, Nigeria 6 av 2304, Saudi-Arabia 5 av 1983, Somalia 4 av 2397, Sudan 7 av 1757.

Noe av forklaringen er naturligvis at flere av disse landene har så begredelig menneskerettighetssituasjon at man ikke kan ta seg tid til å spesifisere alle menneskerettighetsbruddene. Men likevel ønsker jeg meg altså mer bevissthet om at det altså fortsatt finnes land hvor man dreper folk for å ha hatt sex med hverandre.

Dette innlegget ble publisert i Nyheter og merket med , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s