Norge: “LHBT” sliter med å etablere seg som begrep

Utviklingen i norske papirmedia går sakte. Begrepet «LHBT» ble bare brukt 57 ganger i norske papirmedia i første halvår 2013, viser en undersøkelse undertegnede har gjort ved hjelp av Atekst. Dette er riktignok nesten en dobling fra første halvår i fjor. Men ordet «homofil» (og ord som starter med det) dominerer fortsatt totalt – det var på trykk 2544 ganger i første halvår i 2013.

Begrepene «seksuell legning» og «seksuell orientering» brukes nesten like mye – 139 mot 125 ganger. For en del år siden var det bare «seksuell legning» som var gangbart.

Ord som starter med «bifil» var med 187 ganger, og ord som starter med «lesbisk» 756 ganger.

Ordet «transperson» er langt mer framtredende enn for noen år siden, og overskygger «transsekuell». 188 artikler med ord som starter på «transperson» har vært publisert første halvår i 2013. Dette ser delvis ut til å skyldes at begrepssettet «homofile, lesbiske og transpersoner» ser ut til å ha etablert seg, sikkert delvis adoptert fra LLHs fulle navn.

Dette innlegget ble publisert i Nyheter og merket med , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s