Swaziland: Kastet ut av landsbyen for å være homofile

To menn på 18 og 21 år er kastet ut av landsbyen Mvutshini i Swaziland fordi de er homofile, ifølge SDGLN. De bodde sammen med tanta til en av mennene, og da hun spurte om de var homofile, bekreftet de det. Hun gikk da til politiet, og sier til media at «Jeg var redd for å få alle slags kallenavn og bli anklaget for å ha homofile folk i huset mitt. Mitt andre problem var at de lokale mennene ville ha kranglet med konene sine og begynt å bli homofile på grunn av guttene som bodde i huset mitt.»

Historien er et hverdagseksempel på hvordan fordommer og lovforbud kan virke inn på menneskers liv. I Swaziland er det forbudt å være homofil, og det er mye diskriminering og vold. Myndighetene benekter at det finnes LHBT-folk i landet.

Dette innlegget ble publisert i Afrika, Nyheter og merket med , . Bokmerk permalenken.

1 svar til Swaziland: Kastet ut av landsbyen for å være homofile

  1. Tilbaketråkk: Oppsummering av homoåret 2013 – og blikk på 2014 | Homonytt fra hele verden

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s