Taiwan: «Homoekteskap kan føre til utroskap og incest»

Taiwanske homoaktivister har forsøkt å få innført homoekteskap på øya, senest med en «bryllupsbankett» med 1200 deltakere tidligere i september. Dette uroer religiøse organisasjoner, som nå har bestemt seg for å kjempe mot. I en pressekonferanse forrige uke ble det sagt at homoekteskap kunne få «alvorlige konsekvenser», og lede til utroskap og incest.

Kampanjen for homoekteskap bidrar til «promiskuitet» og truer tradisjonell moral, ifølge Chang Chuan-feng, visepresident i Family Federation for World Peace and Unification; «Når homoekteskap er legalisert, vil det være flere og flere homoseksuelle folk. I framtida vil barn lære at homoseksualitet er greit, noe som vil gi alvorlige konsekvenser.» Pastor Chen Chih-hung i Taiwan Lutheran Church påsto at hvis homoekteskap blir tillatt, vil det oppmuntre flere folk til å bli homofile, og monogamiet vil bli truet. (Pink News)

Det er interessant at disse religiøse lederne altså mener at mange som i dag er «heterofile», bare er det fordi det er forbudt. Og for øvrig kan jeg legge til at jeg selv er gift med en taiwansk mann, og vi synes det går helt greit å være monogame, til tross for at ekteskapet vårt altså er anerkjent av den norske staten.

Andre nyheter fra Taiwan:

  • Queerty: Taiwanese Demonstrators Attend Mock Wedding To Gain Support For Marriage Equality
  • Pink News: Taiwan: Gay activists take part in mass ‘wedding banquet’ for same-sex unions
  • Queer.de: Taiwan: Queeres Hochzeitsbankett vor Präsidialamt
  • On Top Mag: Majority of Taiwanese Support Gay Marriage
  • Queer.de: Taiwan: Mehrheit für Ehe-Öffnung
  • Wall Street Journal: Taiwan Reinstates Transgender Couple’s Marriage
  • Raw Story: Taiwan upholds first transgender marriage

(Bloggen «Homonytt fra hele verden» er ikke nedlagt, til tross for tegn på det motsatte. Jeg har i det siste hatt en jobbsituasjon som har gjort det vanskelig å få tid til å legge ut nye nyheter – noe som har gjort at det nå har gått en måned siden siste nyhet. Det bør ikke gjenta seg…)

Dette innlegget ble publisert i Asia, Nyheter og merket med , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s