Taiwan: Homoparade krever homoekteskap

Tusenvis deltok i homoparaden i Taipei lørdag hvor hovedkravet var å få homoekteskap til øystaten. Paraden skjedde mens parlamentet begynte behandlingen av et lovforslag om homoekteskap. Folk fra flere land deltok, blant annet sørkoreanske Camen Yoon, som uttalte til Reuters: «Korea er mye mer konservativt. Jeg håper at Taiwan vil legalisere homoekteskap og at vi kan følge deres eksempel». (VG)

Lovforslaget om homoekteskap er fremmet av representanter fra Democratic Progressive Party (DPP), mens Kuomintang (Chiang Kai-sheks gamle parti) har både presidenten og flertallet i parlamentet. (Pink News) I folket er meningene delte, ifølge en meningsmåling er 53 prosent av befolkningen tilhengere av homoekteskap. (Newser)

(For egen del følger jeg litt ekstra med på situasjonen på Taiwan, siden min elskede mann er fra Taiwan, og Taiwan derfor er det landet det er størst sjanse for at vi bosetter oss i hvis vi bestemmer oss for å flytte fra Norge. Og da er det en fordel om ekteskapet vårt anerkjennes der…)

Annet nytt fra Taiwan:

  • Taiwan TV Host Calls On Christians To Oppose Proposed Gay Marriage Bill (On Top Mag)
  • Religious groups fear same-sex marriages could lead to ‘adultery and incest’ (Pink News)
  • Taiwanese Demonstrators Attend Mock Wedding To Gain Support For Marriage Equality (Queerty)
  • Gay activists take part in mass ‘wedding banquet’ for same-sex unions (Pink News)
  • Queeres Hochzeitsbankett vor Präsidialamt (Queer.de)
Dette innlegget ble publisert i Asia, Nyheter og merket med , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s