Uganda: Skoler etterforskes for homoseksualitet

Ugandiske myndigheter etterforsker fire ungdomsskoler for utbredt homoseksualitet, melder Daily Monitor. Ugandas såkalte «etikk- og integritetsminister», Simon Peter Lokodo, sier at det har vist seg at ved disse fire skolene (Gayaza High School, Makerere Secondary School, Kibuli High og Nalya Secondary School) er mer enn 30 prosent av elevene involvert i homoseksualitet. Artikkelen sier rimeligvis ingenting om hvordan man gikk fram for å gjette på tallet 30.

I tillegg er tilsatte ved fire universiteter kalt inn på teppet etter at en sexvideo sirkulerte på sosiale medier nylig – men det gis ikke detaljer om hva denne inneholdt. Det varsles nye tiltak for å sikre moralen ved universitetene…

I Uganda er det foreløpig «bare» livstidsstraff for homoseksualitet – Anti-Homosexuality Bill, som ville innføre dødsstraff, ligger fortsatt ubehandlet i parlamentet. Bloggen O-blog-dee-o-blog-da ser sakene i sammenheng og tror at skoleraidene er et forsøk på å framstille virkeligheten på en måte som gjør det nødvendig å vedta Anti-Homosexuality Bill.

Annet fra Uganda:

  • Pink News: LGBT activsts protest against Uganda’s anti-gay laws outside London commission
  • O-blog-dee-o-blog-da: London protests Ugandan witch-hunts and show trials of LGBT people
  • On Top Mag: British Man Maintains He’s Innocent Ahead Of Ugandan Gay Sex Trial
  • On Top Mag: Judge Postpones Uganda Gay Sex Trial
  • 76 crimes: New group to help activists in 76+ countries with anti-gay laws
  • 76 crimes: Ugandan activist denied bail; potential life sentence
  • The Guardian: Gay Briton and Ugandan partner face jail over sex images from stolen laptop
Dette innlegget ble publisert i Afrika, Nyheter og merket med , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s