Storbritannia: Tom Daley er homofil… eller bifil… eller …

En stor gratulasjon og en stor klem (I wish!) til Tom Daley som i dag har stått fram. I den rørende youtube-videoen forteller han om at livet hans er forandret, for han har funnet kjærligheten – og kjæresten er en mann.

Og det gjør ham til? Her gikk media seg litt vill. «Tom Daley comes out as bisexual» skriver Daily Mail, mens Daily Mirror prøvde seg med at «Olympic diver Tom Daley has revealed he is gay in a video recorded for his fans.» Queerty skrev «Tom Daley Comes Out As Straight, But He Doesn’t Mind If You Think Otherwise» (men det var i september – jeg prøver å forvirre deg her…) Pink News dummet seg først ut ved å si at han kom ut som homofil, men har nå kommet til hektene, beklager fadesen og kritiserer samtidig at andre kaller ham «bisexual». (Her hjemme skrev NTB at han sto fram som «biseksuell».)

Sannheten er nemlig at han foreløpig ikke har sagt noe om hva han identifiserer seg som eller om hva han gjør (eller har lyst til å gjøre) i senga. Han har en guttekjæreste og liker samtidig fortsatt jenter, og har ikke brukt noen merkelapp på seg selv for øvrig. Så vi vet ingen ting om han er homoseksuell (har sex med (bare) menn), er biseksuell (har sex med både menn og kvinner) eller er bifil (forelsker seg i både menn og kvinner). Han har fortsatt ikke fylt 20 år – gi den mannen litt pusterom…

Towleroad gjengir forresten en del av den homofobien Tom Daley har blitt møtt med på Twitter. Jeg foretrekker å gjengi noe av den støtten han har fått:

Dette innlegget ble publisert i Europa, Nyheter og merket med , . Bokmerk permalenken.

1 svar til Storbritannia: Tom Daley er homofil… eller bifil… eller …

  1. Tilbaketråkk: Oppsummering av homoåret 2013 – og blikk på 2014 | Homonytt fra hele verden

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s