Nigeria: Ny antihomolov og massearrestasjoner

«Jail the Gays Bill», en ny lov i Nigeria, ble undertegnet av presidenten Goodluck Jonathan på mandag, og den vil derfor tre i kraft snart. Loven, som offisielt heter «Same Sex Marriage Prohibition Act», gjør det ikke bare kriminelt å gifte seg med en av samme kjønn, men også å være med i homoorganisasjoner. Straffen for å gifte seg er opptil 14 års fengsel, mens man kan få opptil 10 år i fengsel for å tilhøre en homoorganisasjon.

Organisasjoner som arbeider med å bekjempe HIV i Nigeria frykter at loven vil gjøre det mye vanskeligere å nå homoseksuelle med informasjon og hjelp. Det anslås at 3,4 millioner nigerianere er HIV-smittet, og at 17 prosent av homofile menn er smittet.

Menneskerettighetsaktivister i Nigeria påstår at politiet i delstaten Bauchi har satt opp en liste over 168 homofile menn, og at de har arrestert 38 av disse de siste ukene. Det påstås at tortur har vært brukt for å få navn på flere homofile. Lederen for shariakommisjonen i Bauchi, Mustafa Baba Ilela, bekrefter at 11 menn har blitt arrestert de siste to ukene alene, og at de alle har «tilstått» å tilhøre homoorganisasjoner. Han benekter at tortur har blitt brukt. (Global News)

Flere nyhetssaker om situasjonen i Nigeria:

  • O-blog-dee-o-blog-da: CNN and AP Report on The Nigerian Gay Arrests
  • Guardian: Nigeria arrests dozens as anti-gay law comes into force
  • Huffington Post: Nigeria’s Anti-Gay Bill Signed Into Law By President Goodluck Jonathan
  • Pink News: UN human rights chief condemns Nigeria’s ‘draconian’ anti-gay law
  • Pink News: UK Government: Nigeria’s anti-gay law infringes upon fundamental human rights
  • Al-Jazeera: Nigeria passes law against gay relationships
Dette innlegget ble publisert i Afrika, Nyheter og merket med , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s