Uganda: – Homofili er ikke medfødt

Ugandas president Museveni har nektet å undertegne Anti-Homosexuality Bill inntil han får vitenskapelig dokumentasjon på at homofili ikke er medfødt. Han synes nemlig at selv om homofili er «abnormt», så er det ulogisk å straffe folk for medfødte egenskaper. Nå har han fått svar på tiltale, ved at en gruppe «forskere» har konkludert med at homofili ikke er medfødt. «I have discovered that there is no gene that is said to produce [homosexuality] as claimed by some people,» heter det i konklusjonen – skjønt det er ukjent hvem som påstår at homofili skyldes et gen. (Towleroad)

Inntil videre er altså Anti-Homosexuality Bill, som vil innføre strengere straffer både for å være homofil og for å unnlate å rapportere homofile, ikke undertegnet. Men de eksisterende lovene er mer enn nok til å gjøre livene som homofile vanskelige. Torsdag møtte to menn for retten, mistenkt for handlinger «mot naturens orden». De skal ha bodd sammen i lengere tid. Saken deres kommer opp for retten igjen 21. februar, men inntil videre er det nok straff nok at navnene deres er brettet ut i en av landets største aviser. (76 crimes, Daily Monitor)

Annet fra Uganda:

  • Daily Monitor: Minister threatens to resign over gays Bill
  • Lez Get Real: Uganda’s Ruling Party Scrapes Together “Scientific” Evidence Attacking Homosexuality
  • On Top Mag: Ugandan Scientists Claim 50% Of Gays ‘Revert To Heterosexuality’
  • O-blog-dee O-blog-da: Ugandan Minister Has A Hunt the Gays List
  • Daily Monitor: Sodomy case: pastors protest over delayed court judgment
  • Daily Monitor: Chris Mubiru sodomy case hearing adjourned.
Dette innlegget ble publisert i Afrika, Nyheter og merket med , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s