Zimbabwe: LHBT-organisasjon har vunnet to rettssaker

En domstol i Zimbabwe har avvist saken mot Martha Tholanah, leder i Gays and Lesbians of Zimbabwe (GALZ), for å drive en «uregistrert organisasjon». Det er også slått fast at politiet ulovlig har ransaket GALZ-kontorene og beslaglagt PCer, løpesedler og DVDer. (Pink News)

Dommen bygger på en dom i forrige måned om at GALZ er unntatt fra reglene om registrering. Dermed har GALZ vunnet to rettssaker i Zimbabwe i løpet av omtrent en måned. Dette er en lettelse for mange, fordi det dermed er slått fast at GALZ er en lovlig organisasjon. Men homofobien i samfunnet, fra president Mugabe og nedover, er fortsatt hovedproblemet. (76 crimes)

Dette innlegget ble publisert i Afrika, Nyheter og merket med , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s