Malaysia: Flyforsvinning knyttes til homodom

I rekken av spekulasjoner om det savnede Malaysian Airlines-flyet (MH370), rapporterer ulike medier at kapteinen Zaharia Ahmad Shah var tilhenger av opposisjonen i landet, og minner om at opposisjonslederen Anwar Ibrahim ble dømt til fem års fengsel for «sodomi» dagen før. Riktignok nevner for eksempel Aftenposten at «kolleger av kapteinen skal ha avfeid en eventuell kobling til dette som useriøse spekulasjoner».

The International Commission of Jurists har fordømt dommen mot Ibrahim. De fordømmer bruken av antihomoloven, og påpeker at dommen er et brudd med grunnleggende menneskerettigheter. Homoforbudet i Malaysia håndheves sjelden, men her brukes det altså for å hindre en opposisjonspolitiker fra å fortsette sitt politiske arbeid.

Anwar Ibrahim ble frikjent i januar 2012, men ankedomstolen dømte han altså til fem års fengsel dagen før flyforsvinningen. (Fridae)

Dette innlegget ble publisert i Asia, Nyheter og merket med , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s