Kamerun: Utpressing foregår ustraffet

Nye eksempler på utpressing mot homofile i Kamerun har dukket opp i det siste. Som vanlig hjelper det ikke å prøve å koble inn politiet. Et eksempel er Simon Blatch, som den 27. februar skal ha møtt en mann etter å ha chattet på en datingside. Mannen viste seg å være en kjent utpresser, Arold Ndelo, og Blatch ble bedt om å gi fra seg sin bærbare PC, DVD-spiller og mobiltelefon – hvis ikke, ville naboene få vite at han var homoseksuell. Da han forsøkte å holde på eiendelene sine, ble omgivelsene gjort oppmerksom på at han var homofil, og han ble truet med å bli brent levende. Han klarte å rømme.

Tidligere i februar ble en annen mann, Dr. Richard, utpresset av en annen mann fra den samme gjengen. Det endte med at Dr. Richard ble arrestert og holdt i fengsel over helgen.

Flere av personene som har klaget til politiet over utpressingen har fått drapstrusler mot seg etter at de leverte klagene. I desember ble en mann truet med å bli tiltalt for homoseksualitet etter at han gikk til politiet for å klage på utpressingen. (76 crimes)

Dette er igjen eksempler på den potente kombinasjonen anti-homolover, utpressing og manglende støtte fra politiet kan være.

Andre overskrifter om Kamerun:

  • Huffington Post: Cameroon Battling ‘Anti-Homosexuals Apartheid,’ Lawyer Claims
Dette innlegget ble publisert i Nyheter. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s