Malta: Får partnerskapslov

Allerede i september ble et lovforslag om partnerskapslov lagt fram på Malta. Lovforslaget ville gi alle de samme rettighetene som ekteskap, inkludert adopsjon. Loven er i ferd med å gå gjennom i parlamentet, men den sittende presidenten har varslet at han ikke vil undertegne den. Dermed har parlamentet lagt lovforslaget på is fram til presidentens siste dag på kontoret – som er i dag.

Påtroppende president Marie-Louise Coleiro Preca, som er katolikk i likhet med de fleste andre på Malta, har varslet at hun ikke har problemer med å undertegne loven når den tid kommer. Formodentlig vil loven derfor bli vedtatt i parlamentet en av de nærmeste dagene, og gi homofile maltesere rett til å inngå partnerskap forholdsvis snart. (Box Turtle Bulletin)

Dette innlegget ble publisert i Europa, Nyheter og merket med , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s