Ymse homonytt fra Afrika

Utviklingen i Uganda får mye oppmerksomhet her i bloggen, men det skjer mye også i andre deler av Afrika. Her er noen av de siste sakene:

I Sør-Afrika ble en 21 år gammel homofil mann, David Olyn, bundet fast, banket opp, satt fyr på og drept for et par uker siden. Motivet var at han var homofil. En gjeng med ungdommer så på. En mann er arrestert for ugjerningen. Forrige helg ble en 20 år gammel mann gjengvoldtatt av fem menn før de etterlot ham og tente på huset. Han kom uskadd fra brannen. (Pink News 31/3 og Pink News 28/3)

I Nigeria skal seks personer ha vært på et sexparty, og deretter har en av dem forsøkt å presse penger fra de andre. Da det ikke lyktes, anmeldte han dem til politiet. De fem ble deretter arrestert, paradert gjennom byen, kledd nakne og banket opp. (Queerty) I en annen sak har sju homofile som ble arrestert i januar, nå blitt løslatt mot kausjon i påvente av rettssaken. Domstolsbehandlingen foregår i hemmelighet etter at de første rettsmøtene ble forstyrret av folkemengder som kastet steiner og krevde at de arresterte skulle henrettes umiddelbart. (Towleroad)

I Zambia ble to menn arrestert i mars mistenkt for å ha bodd sammen «som mann og kone». Fra før sitter et par i fengsel etter å bli arrestert i mai 2013. En AIDS-aktivist er blitt frikjent for offentlig å ha tatt til orde for å avkriminalisere homoseksualitet, men myndighetene har anket dommen. (76 crimes)

I Etiopia vil det 26. april bli avholdt landsomfattende demonstrasjoner «mot utenlandsk kultur og homoseksualitet». Målet er å stramme inn antihomolovene. I media er det stadig oftere koblinger mellom homofili og pedofili. (LGBTQ Nation)

I Kenya er nærmere 600 homofile «avslørt» siden 2010, ifølge en ledende politiker som mener at homofilifaren er et like alvorlig problem som terrorisme. (GayNZ)

I Zimbabwe er religiøse ledere aktive i mediene og framstiller homofile som mentalt tilbakestående. Diktatoren Robert Mugabe på sin side pleier å kalle homofile «verre enn hunder og griser». (76 crimes) I en nylig tale sa Mugabe at homofile ikke har menneskerettigheter, fordi vi er «inhumane». (Towleroad)

I Tanzania ønsker en parlamentariker å stramme inn antihomolovgivningen – som i øyeblikket kan gi 20 års fengsel for homoseksualitet. (Edge)

Andre nylige saker fra Afrika:

  • Kenya: I skyggen av Uganda (Blikk)
  • Uganda: Uganda’s Yoweri Museveni: Gays Can Unlearn What They Have Learned (On Top Mag)
  • Uganda: Ugandan AIDS clinic hopes to reopen despite anti-gay raid (76 crimes)
  • Uganda: Uganda Police Raid HIV/AIDS Clinic Accused Of “Training Youths In Gay Sex” (Queerty)
Dette innlegget ble publisert i Afrika, Nyheter og merket med , , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s